Mi a MICS?

 

Valójában közép-ázsiai eredetű, manapság a román konyha jellegzetes, nagyon népszerű étele, balkáni specialitássá válása előtt, megközelítőleg 400 évvel ezelőtt török közvetítéssel érkezett az országba. A délszláv konyha egyik változatát ćevapi-nek hívja, Bulgáriában ugyanezt kebabcse-nek nevezik. Neve MICS, Mititei, jelentése pici, picike (kolbászka). Elkészítése hagyományosan három (marha, birka, sertés) válogatott, puha színhúsokból ledarálva, tisztán fűszerekkel és szódabikarbónával összekeverve, kis rudacskákra gyúrva grillen vagy rostlapon megsütve. A birkahús megosztó íz világának köszönhetően a tömeges népszerűségnek a marha-sertés változat örvend.

 

Milyen a mi MICS-ünk?

 

A mi MICSünket a méltán jó hírű, a hagyományokra nagy hangsúlyt fektető, 1879-ben alapított, marosvásárhelyi székhelyű Petry Húsüzem gyártja, amely családi vállalkozásként csak minőségi alapanyagokból, korszerű technológiával, hagyományos receptekkel, tradicionális termékeket állít elő. A mi MICSünk kizárólag valódi színhúsból és minőségi fűszerek keveréké- ből áll, ami a közel 140 éves titkos recept szerint kerül elkészítésre.

 

A céljaink?

 

A "MicsFood" brandet családi vállalkozásként működő cégünk azért dolgozta ki, hogy a mics-et, mint egyszerű, de minőségi alapanyagot, és az abból készített saját fejlesztésű ételeket megkedveltesse az egyébként is újdonságokra éhes, és a minőségi ételeket kedvelő magyar közönséggel is. Cégünk kedvező piaci tapasztalatokkal bír a MICS alapú termékek népszerűsítésében és értékesítésében, mivel már egy éve forgalmazza azokat. Sikereinken felbuzdulva egyéb erdélyi ételeket is szeretnénk megismertetni a magyarországi fogyasztókkal, ezért fejlesztettük ki speciális feltétjeinket, ami a hagyományosan elkészített padlizsán krém, és az ugyancsak hagyományosan elkészített padlizsános lecsó (zakuszka). Célunk, hogy Magyarországon is népszerűvé tegyük a MICSet és ezen hagyományos ételeket. Célunkat a "MicsFood" márkanevű, országos kiskereskedelmi, értékesítési franchise hálózat felépítésével és működtetésével, sikeres franchise partnerek bevonásával és közreműködésével kívánjuk elérni.

 

 

 

Elismeréseink

 

A "MicsFood Franchize" 2018-ban elnyerte az Érték És Minőség Nagydíjat és ezzel a védjegy használatát. Azótai is büszke képviselői vagyunk a címnek, ennek megfelelő minőséget ésd érteket biztosítunk vásárlóink számára. 

 

 

 

                                                         

 

 

 

MICS TÉRKÉP

 

 

 

Termékeink

Mics Burger (kicsi)

MicsFood Magyarország

Mics Burger (kicsi)

Mics Burger (nagy)

MicsFood Magyarország

Mics Burger (nagy)

Mics Dog (kicsi)

MicsFood Magyarország

Mics Dog (kicsi)


Mics Dog (nagy)

MicsFood Magyarország

Mics Dog (nagy)

Mics Tál

MicsFood Magyarország

Mics Tál

Mics Trió

MicsFood Magyarország

Mics Trió


Csábos-magányos mártás

Tormás Majonéz

Csábos-magányos mártás

Bájos-Páros mártás

Tárkonyos mustár

Bájos-Páros mártás

Édes-Kedves mártás

Hagymás mézes csemege ketchup

Édes-Kedves mártás


Bajuszmelengető mártás

Chilis mézes csípős ketchup

Bajuszmelengető mártás





  • Nézze meg bemutatkozó katalógusunk

    MEGTEKINTÉS
  • Legyen viszonteladó partnerünk

  • Kérjen marketing támogatást

  • Vásároljon tőlünk alapanyagot