Petry Prémium termékek

A közel 140 éves recepteskönyvünk, ami egyike a legdrágább örökségünknek, alapját képezi termékeink javarészének, és ennek is köszönhetően joggal nevezhetjük magunkat hagyományőrzőnek.

A füstölt, főtt sonka illata, a májas-véres hurka édes-fanyar zamata- ezek a mennyei ízek késztették Petry Zsigmondot arra, hogy 1879-ben megalapítsa Marosvásárhely első Szalámi és Hentesáru üzemét, folytatva a Petry húsiparos dinasztia tevékenységét. Akárcsak Petry Zsigmond, a mostani immáron kilencedik generáció által vezetett családi vállalkozás hisz abban, hogy jó minőségű, egészséges hús- és hentesárut csak a manufakturális módszerek megtartása mellett lehet előállítani.

A Petry család eddig is azt vallotta, hogy jó terméket csak igazi húsból lehet készíteni. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden hozzánk kerülő állat ellenőrzött, hazai forrásból származzon. Jó kapcsolatot ápolunk a helyi gazdákkal, és csak olyan farmoktól vásárolunk, ahol az állatok egészséges körülmények között nevelkednek.

Olyan egészséges, natúr termékeket teszünk az Önök asztalára, amit mi is szívesen adunk gyermekeinknek.

 

Petry-féle, házi májpástétom

340 g

Termék leírás

Az én nagyanyám nagyon ügyes asszony volt, és nem utolsó sorban találékony is. Olyan finomságokkal lepte meg az onokáit, amiről nem is álmodnánk, hogy létezhetnek. Különösen kedvelte a disznóból készíthető különlegességeket és mindig ügyelt arra, hogy amit ma megcsinál, azt ne kelljen holnap felfalni, hanem legyen a cudar hideg télre is. Mi, unokák, nagyon szerettük a pástétomot, főleg, amikor friss, meleg kenyérre kenhettük. Mama ezért azon morfondírozott, hogy hogyan lehetne tartós pástétomot készíteni, hogy unokái bármikor meglátogatják, legyen. Fel-alá járkált a házban és vakargatta ősz kobakját, mígnem egyszer rádöbbent: ha a lekvár évekig áll az üvegben, akkor talán a pástétom is hosszabb ideig megmarad. Ma már az ükunokái látogatják mamát és mindig tud kedveskedni nekik egy kis üveges pástétommal.
 

A TERMÉK MINDEN ÖSSZETEVŐJE TERMÉSZETES ANYAG 

Összetevők: Sertésmáj, sertéshús, tokaszalonna, étkezési só, hagyma, feketebors, szegfűbors.

 

 

Ínycsiklandó pirított hagymás Petry tepertőkrém

300 g

Termék leírás

Mondja tőlem ki, mint azt akarja, de a tepertőkrém, vagy töpörtőkrém, vagy tepertyűkrém akkor is a legnemesebb helyre megy. Hogy hova? Hát a bendőbe. Na de megosztok én őkelmükkel egy fondorlatosságot: finom tepertőkrém csak a legnemesebb szalonnából készíthető, ami ődisznósága hátán található, minden egyéb pedig súlyos galádságnak minősül. Az ebből a szalonnából származó kenhető bársonyosság csak attól lesz még bódítóbb, ha azt még egy kis sóval, borssal és fokhagymával is megbolondítjuk.

A TERMÉK MINDEN ÖSSZETEVŐJE TERMÉSZETES ANYAG 

Összetevők: Sertéstepertő, hagyma, étkezési só, fokhagyma, pirospaprika.

 

Petryék gyerekkedvenc zsebkolbásza

250 g

 

Termék leírás

Samu apánk memóriája már nem volt a régi. Amit tavasszal elfejetett, télen a kandallónál melegedve eszébe jutott. Egyszer aztán „ámerikai” rokonság jelentkezett be látogatóba. Öregapánk kolbászt akart csinálni, de minden állatból volt valamicskéje, nem pedig egyből mindene. Vakarta az öreg a fejét, majd úgy döntött, egye fene, belevág: a marha combot jól összeöleltette a disznóéval, hozzáadta ahideg veremből kivett szalonnát, jól megfűszerezte sóval, borssal, paprikával, fokhagymával és mielőtt betöltötte volna az egészet juhbélbe elmondott egy Miatyánkot.

 

Jöttek a rokonok, el is mentek, lehullt az első hó, öregapánk pedig a kandallónál melegedett. Egyszer csak felkapta a fejét és nagyot jajgatott: a kolbász már 4  hete aszalódott, a rokonok meg nem ettek belőle. Szomorúan emelte le a kampókról a kisujjnyi méretre száradt kolbászokat, de amikor megkóstolta, rájött, hogy most az egyszer feledékenységének köszönhetően mesteri munkát végzett.

A TERMÉK MINDEN ÖSSZETEVŐJE TERMÉSZETES ANYAG 

Összetevők: Sertéshús, marhahús, sertésszalonna, étkezési só, bors, paprika, szőlőcukor, élő baktérium kultúra, antioxidánsok: aszkorbinsav, nátrium-izo-aszkorbát,juhvékonybél.

 

Petry-féle, Mics hús 

1000 g

Termék leírás

 

Közép-ázsiai eredetű, manapság a román konyha jellegzetes, nagyon népszerű étele, balkáni specialitássá válása előtt, megközelítőleg 400 évvel ezelőtt török közvetítéssel érkezett az országba. A délszláv konyha egyik változatát ćevapi-nek hívja, Bulgáriában ugyanezt kebabcse-nek nevezik. Neve MICS, Mititei, jelentése pici, picike (kolbászka). Elkészítése hagyományosan három (marha, birka, sertés) válogatott, puha színhúsokból ledarálva, tisztán fűszerekkel és szódabikarbónával összekeverve, kis rudacskákra gyúrva grillen vagy rostlapon megsütve. A birkahús megosztó íz világának köszönhetően a tömeges népszerűségnek a marha-sertés változat örvend.

A mi MICSünket a méltán jó hírű, a hagyományokra nagy hangsúlyt fektető, 1879-ben alapított, marosvásárhelyi székhelyű Petry Húsüzem gyártja, amely családi vállalkozásként csak minőségi alapanyagokból, korszerű technológiával, hagyományos receptekkel, tradicionális termékeket állít elő. A mi MICSünk kizárólag valódi színhúsból és minőségi fűszerek keveréké- ből áll, ami a közel 140 éves titkos recept szerint kerül elkészítésre.

A TERMÉK MINDEN ÖSSZETEVŐJE TERMÉSZETES ANYAG 

Összetevők: marhahús 34,5%, sertéshús 24%, szalonna 17%, víz,étkezési só,fűszerek,növényi kivonatok, aromák, növényi rostok (borsó,citrus), természetes színező: cékla